Assistansbolag nära Örebro

Letar du efter ett nytt assistansbolag? I Örebro finns mängder med bolag för dig som är assistansberättigad. Du som inte är nöjd med din nuvarande situation bör kika på alternativ.

För att ha rätt till personlig assistans så måste man behöva hjälp med så kallade grundläggande behov. Du som undrar över om du är assistansberättigad kan läsa mer på nätet. I Örebro finns mängder med assistansbolag. Du som inte trivs med ditt assistansbolag i Örebro ska absolut fundera på att byta bolag. Det finns många lösningar för att anordna din assistans. Du kan välja att själv ha arbetsgivaransvaret eller så kan du lämna över det till kommunen, ett privat assistansbolag eller till ett brukarkooperativ. Du som väljer ett privat assistansbolag i Örebro har mycket att välja mellan. Många vill ha en helhetslösning som kan anpassas efter den assistansberättigades specifika behov.

Assistansbolag i Örebro med dina behov i fokus

En välfungerande personlig assistans bygger på flera faktorer. För det första så är förtroende en viktig faktor. Du som är assistansberättigad måste kunna lita på att de assistansbolag du valt ser till att du får personliga assistenter som passar just dig och dina specifika behov. Om du kan lita på att allt sköts som det ska så kan du känna dig trygg. Trygghet är en mycket viktig faktor när du letar efter ett assistansbolag i Örebro som passar just dig. Förutom kompetens gällande funktionsvariationer eller funktionsnedsättningar, handikapp och habilitering så bör ett assistansbolag även besitta kompetens kring rekrytering, bemanning, schemaläggning, löner och skatter samt kunskap om hur det fungerar med Försäkringskassan.

Det är även en hel del administration kring personlig assistans som ditt assistansbolag ska kunna hantera. När du väljer ett bolag så bör ni skriva en avtal och du bör sätta dig in i hur detta avtal är utformat. Ett avtal är till för att reglera och skydda dig som kund och där ska det till exempel finnas information om hur assistansbolaget kommer att använda din assistansersättning samt vem som har ansvar för vad. Ett avtal ska även reglera hur lång uppsägningstid du har om du skulle vilka byta assistansbolag samt hur lång uppsägningstid assistansbolaget har om de skulle vilja säga upp dig som kund.


Publicerat

i

av

Etiketter: