Catering med udda vinklar

Trött på fläskfilé, potatis och sås som serveras på en flat vit tallrik på ett långbord? Då är du inte ensam. Dagens catering i Stockholm är betydligt mer än så. Få maten via en lyxig båt – en foodtruck eller levererad tidigt på söndagsmorgonen… Här visas ett utbud från Stockholm som visar att marknaden utvecklats och ändrats över åren.

Båt & Mat vid catering i Stockholm

Resan börjar med att sällskapet samlas vid kajen och sedan glider båten ut i Stockholm Skärgård. Njut av gemenskapen, utsikten och havsbrisen tillsammans. När ni sedan kommer fram till utflyktens mål tas maten med från båten och kan ätas på klipporna, i gräset eller skogen. Som en lyxigare picknick! Eftersom allt serveras och ordnas är det extremt mycket enklare än att anordna picknicken själv – om än även betydligt dyrare.

Frukosten är serverad

Få frukosten levererad till dörren – ställ fram den på bordet – väck din partner. Lyxigare frukost går knappast att få. Frukostcatering har ökat i popularitet i Stockholm och är något som finns i en rad olika stilar och utformningar. Önskar du bara en färdig macka med ett glas juice och kaffe? Eller vill du bjuda din käresta på en ”hotellfrukost” med mängder av alternativ. Det mesta kan ordnas… Räkna däremot med att catering för frukost kräver ett större antal personer. Priset per person är lägre än för en middag och därmed brukar det krävas att ett större antal portioner ska köras ut för att cateringföretaget ska ta emot beställningen.

Catering med en hel bil

Catering innebär generellt att ett företag lagar maten i deras lokaler och sedan kör ut maten till tillställningen där de både kan servera och ta hand om disken efteråt. Men det finns även ett annat alternativ – att maten lagas på plats. Både i Stockholm samt Göteborg finns så kallade foodtrucks. Det är ombyggda minibussar och mindre lastbilar som innefattar både ett kök och serveringslucka. Många av dessa bilar erbjuder att man kan hyra dessa ”på timme”. Så länge det går att komma fram med minibussen kan maten erbjudas nästan var som helst. Framförallt är det flexibelt eftersom maten kan serveras på papperstallrikar och pappersmuggar vilket inte kräver något långt bord, porslin eller ens sittplatser. Ett uppskattat sätt att få catering till festen när gästerna förväntas äta vid olika tidpunkter.


Publicerat

i

av

Etiketter: