Så fungerar integrationen mellan WooCommerce och Collicare

Genom att skapa en integration mellan en E-shop med WooCommerce och Collicare kan fraktsedlar skapas automatiskt. En tjänst som kostar någon hundralapp per månad och som gör skapandet av dessa fraktsedlar snabbare, säkrare och mer tidsbesparande.

Från WooCommerce – Till Collicare

Processen är följande:

 • Information anges i WooCommerce
  När en order läggs i E-shopen anger kunden vad som ska köpas, kunduppgifter samt fraktinformation. För kunden skiljer sig alltså inte detta system mot andra logistiksystem. Det är vad som sker ”bakom” som är unikt med denna koppling.
 • Plugin skickar över informationen
  Genom att installera Woo Pacsoft Unifaun till WooCommerce kan en koppling skapas mellan WooCommerce och företagets konto på Unifaun. När denna koppling är upprättad kommer informationen som kunden anger direkt skickas över till Unifauns webbtjänst. Läs mer under nästa större rubrik.
 • Fraktsedlar skapas
  Nu skapas fraktsedlar till Collicare (eller annat logistikföretag) automatiskt. Detta utifrån vilka inställningar som angetts på Unifaun. Det är även möjligt att enbart aktivera överföring av information manuellt istället för att ha detta helt automatiskt.
 • Utskrift – Enda som behövs
  Fördelen med denna koppling är därmed att företagare enbart behöver logga in på Unifaun och skriva ut de fraktsedlar som önskas. Eftersom all information som kunden anger vid beställning automatiskt förs över till Unifaun, varpå fraktsedlarna skapas, behöver extremt liten tid läggas på denna administration. Det enda som krävs är att skriva ut och skapa de kollin som ska skickas med Collicare.

Nedladdning, installering och koppling

Woo Pacsoft Unifaun är ett plugin som är godkänt av WordPress vilket innebär att det går att ladda hem direkt från deras katalog med plugin.

 • Gå till Plugin
 • Klicka på Lägg Till
 • Sök efter ”Woo Pacsoft Unifaun” I sökrutan
 • Installera

För att aktivera detta plugin, och därmed kopplingen till Unifaun, behövs ett företagskonto hos Unifaun samt tjänsten ”Orderkoppling”. För att aktivera detta plugin används sedan samma inloggningsuppgifter som hos Unifaun. Sista steget är att ange in API-nyckel som därmed kopplar ihop WooCommerce till kontot och möjligheten att automatiskt skapa fraktsedlar. Samma plugin kan användas för att skapa orderkoppling till flera olika logistikföretag än Collicare. Ett företag kan därmed ha avtal med flera olika logistikföretag och låta all information gå från WooCommerce till Unifauns plattform för att där skapa fraktsedlar till olika företagen.


Publicerat

i

av

Etiketter: