Olika alternativ på Svenskboxen

Svenskboxen är en fastighetsbox som finns i flera olika utföranden. En återförsäljare av dessa postboxar presenteras över 40 olika modeller. Fastighetsbox.se är återförsäljare för Svenskboxen och kan erbjuda effektiv hantering åt kunder. Vad är skillnaden mellan dessa produkter och vad är viktigt att tänka på i val av box?

Färg

Vilken färg som önskas är enbart en estetisk fråga. Det beror exempelvis på färgen på väggen i entrén eller annan inredning. Det vanligaste är någon av följande färger finns tillgänglig:

  • Vit
  • Svart
  • Grå
  • Träbrun

Svenskboxen för utomhusbruk

Det absolut vanligaste är att postboxar monteras inomhus. Detta både utifrån att det är bekvämare för postombudet och de boende samt att boxarna då skyddas mot fukt och regn och därmed har längre livslängd. Svenskboxen har boxar som är tillverkade i material som tål att stå utomhus och därmed påverkas kraftigare av omgivande miljö.

Metall, trä eller mässig

Även val av material är främst en estetisk fråga. Svenskboxen erbjuder fastighetsboxar i metall, mässing och trä. De i trä heter ”Exklusiv” just utifrån att trä anses vara exklusivare material i detta sammanhang.

Extra kompakt

På platser där utrymmet är mycket begränsat kan ”Kompakt Fastighetsbox” från Svenskboxen väljas. Dessa är utformade för att ta minimal plats men ändå ge tillräckligt utrymme för posthantering.

Rader och fack

Det finns fastighetsboxar med ett enda fack – samt de med exempelvis 10. Det finns de som är konstruerade så att alla sitter på en enda rad medan andra består av flera rader. Exempelvis finns Svenskboxen i följande kombinationer:

  • 1*3 fack
  • 1*7 fack
  • 2*4 fack
  • 2*9 fack

Liggande eller stående

De flesta modeller från Svenskboxen är liggande. Detta utifrån att postombuden även primärt rekommenderar detta. Det anges att stående enbart bör väljas i det fall som platsbrist medför att andra alternativ inte är möjliga. Därmed blir även utbudet av stående postboxar färre.

Kom ihåg att…

Vilken box som bör väljas beror primärt på dess funktion. Är det internpost som ska delas ut ställs helt andra krav än om det är ett postombud som kommer till fastigheten. I det senare fallet kan det ställas krav på att boxarna ska uppfylla vissa kriterier för att ombuden ska dela ut försändelserna. I värsta fall kan de lämna det på närmaste utlämningsställe och meddelad detta till fastighetsägaren. Genom att ha godkända boxar kan detta problem däremot inte uppstå.


Publicerat

i

av

Etiketter: