Hemlarm kan hjälpa till att avbryta inbrott

Hemlarm kan hjälpa till att avbryta inbrott

Villa, radhus eller lägenhet – oavsett boendeform kan ett hemlarm vara till stor nytta när det kommer till att minska risken för inbrott samt att hjälpa till att avbryta pågående inbrott.

Hemlarm kan avbryta inbrott. Om inbrottstjuven ändå lyckat ta sig in i hemmet finns det bland annat larm som sänder ut rök. Leta efter ett larm som utsöndrar kraftig rök, den gör det svårare för tjuven att få med sig värdefulla saker och gör att tjuven eller tjuvarna tvingas ut ur hemmet snabbare. Röken som används är ofarlig och ger minimala skador på bostaden.

Hemlarm med siren. Det finns även larm som tjuter högt som fungerar på liknande sätt som röklarmet. Det höga ljudet från sirenen påkallar omgivningens uppmärksamhet vilket stressar inbrottstjuven och leder till att gärningspersonen är mer benägen att dra sig undan från inbrottsplatsen. På så sätt får tjuven inte lika mycket tid att stjäla värdesaker. Larmet kan även hjälpa till att avbryta pågående skadegörelse i bostaden.

Hemlarm med röstenhet. Skulle faran vara framme och du befinner dig i bostaden samtidigt som inbrottet sker finns det larm som även ger trygghet i sådan situationer. Ett exempel är larm som fungerar som en fast telefon med högtalare som direkt kan prata med de som är i hemmet. Det ger dig en trygghet om inbrottstjuven eller tjuvarna uppför sig hotfull mot dig. Den kan även fungera avskräckande om tjuven är ensam och de hör att inbrottet är upptäckt och väktare eller polis är på sin väg till bostaden.

Hemlarm avskräcker från att göra inbrott.

Att ha ett larmsystem installerat i hemmet och dessutom tydligt placera dekaler utanpå bostaden kan avskräcka tjuven från att göra inbrott i just ditt hem. Var noga med att köpa hemlarm av seriösa aktörer, att använda sig av falska dekaler som signalerar att bostaden är utrustat är något som tjuvarna kan genomskåda.

Sist men inte minst…

Andra saker som även kan avskräcka tjuven från att göra inbrott är till exempel en god grannsamverkan, belysning samt se till att ha rejäla och väl underhållna lås till fönster och dörrar!

  • Välj ett certifierat larmsystem och larmcentral
  • Sätt upp tydliga dekaler utanför bostaden som avskräcker tjuven från att göra inbrott
  • Installera funktioner på hemlarmet som avbryter pågående inbrott, till exempel siren och rökgenerator.

Publicerat

i

av

Etiketter: