Många använder fillers för att släta ut huden i ansiktet

Många svenskar använder sig av fillers för att bli av med rynkor i ansiktet och kråkfötter kring ögonen. Dessutom används dessa produkter för att fylla ut såväl läppar som kinder och händer. Detta kan vara ett bra sätt att jämna ut huden samt göra att den ser lite yngre och fräschare ut. Dessa produkter har också visat sig vara relativt säkra samt gett bra resultat i de behandlingar som har gjorts.

 

Med detta sagt är inte denna typ av produkt att rekommendera för alla personer. Till exempel bör du inte låta dig behandlas med fillers om du har ett av de tillstånd som innebär en kontraindikation. Två exempel på sådana är blödarsjuka och vissa allergier. Även om din behandlare kan bekräfta att du är väl lämpad för denna typ av behandling behöver du vara medveten om produkternas fördelar och risker. Läs vidare för att ta del av generella riktlinjer för säker användning av dessa skönhetsprodukter!

3 generella riktlinjer för säker användning av fillers

För att användningen av dessa produkter ska vara säker bör du tänka på att:

 

  1. Besöka en seriös skönhetsklinik. Samarbeta med en professionell skönhetsklinik som har erfarenhet av att behandla patienter med fillers.
  2. Läsa bipacksedeln noggrant. Be att få läsa tillverkarens instruktioner kring användning av produkten etc.
  3. Ha koll på vad som används och var på kroppen. Var medveten om vilken typ av produkt du injiceras med samt vilka eventuella risker denna är förknippad med. Ha också kännedom om var på din kropp respektive produkt är tänkt att injiceras. Konsultera din behandlare om du har några som helst frågor.

Vilka är de potentiella riskerna med att använda dessa produkter?

Likt andra medicinska skönhetsbehandlingar finns det vissa risker även med att fylla ut huden på detta sätt. De flesta av de biverkningar som kan tänkas uppstå uppvisas kort efter injektionen och försvinner på bara några veckor. I vissa fall kan de dock uppstå betydligt senare.

 

De vanligaste biverkningarna är:

 

  • blåmärken
  • rodnad
  • svullnad
  • smärta
  • ömhet
  • klåda
  • utslag.

 

Därför bör du vara medveten om dessa risker innan du väljer att injicera denna typ av produkter i din hud. På så vis kan du väga fördelarna mot de potentiella nackdelarna.


Publicerat

i

av

Etiketter: