Att köra bil med extraljus är ett rent nöje

På senare år har bilen förändrats och utvecklats en hel del. Detta gäller inte minst bilens strålkastare som tidigare bara fanns i två former: rektangulära eller runda. Idag har i princip alla de olika bilmodellerna på marknaden sin alldeles egna design på strålkastarna. Dessutom använder sig allt fler bilister idag av extraljus. Faktum är att det är ett rent nöje att köra en bil som är utrustad med denna extra belysning, så det är lätt att förstå varför.

Vilken skillnad gör den extra belysningen egentligen?

Du kanske undrar vad som är så magiskt med att köra en bil som har en extra uppsättning lampor? För att förklara detta behöver du först föreställa dig att du dels kör din bil ganska mycket på kvällstid och kanske även lite längre sträckor. För om så är fallet kan du verkligen ha stor nytta av att ha extraljus på bilen!

Att tänka på när det kommer till användningen av extraljus

Vad bör man då tänka på när man har tänkt använda extraljus, undrar du kanske? Vi rekommenderar främst att du tar följande saker i beaktande:

  • Justeringen av belysningen. Allra helst bör du montera och justera den extra belysningen dagen före du har tänkt använda den. Leta gärna upp en väg med lite dunkelt ljusförhållande och montera sedan lamporna. På så vis kan du testa dig fram vad gäller vinkling av lamporna etc.
  • De används främst på kvällar och nätter. Du kommer sannolikt främst använda den extra belysningen under kvälls- eller nattetid. Framför allt kommer den väl till hands när du kör i lite mer glesbefolkade områden, långt bort från städer och motorvägar. Inte minst under timmarna mellan midnatt och soluppgången kan det vara svårt att upptäcka andra bilister och fotgängare utan bättre belysning.
  • Du kommer att bli frälst. Om du provar att köra på nattetid med en extra uppsättning lampor på bilen kommer du troligtvis bli frälst. Du kommer nämligen märka vilken stor skillnad de extra lamporna gör och hädanefter inte vilja köra utan dem!

Så varför inte börja undersöka och fundera på hur du kan förbättra belysningen på din bil?


Publicerat

i

av

Etiketter: