Jobb som personlig assistent

Flera assistansbolag har en tjänst som innebär att de som vill jobba som personlig assistent kan lägga in en ansökningsprofil via deras hemsida. Detta även om man inte är intresserad av något specifikt jobb för tillfället. Det är ett sätt för assistansbolagen att snabbare knyta till sig intresserad personal.

Vill du jobba som personlig assistent men hittar ingen passande tjänst? Att bevaka jobb som läggs ut på Arbetsförmedlingen och företagens hemsidor är viktigt – men lägg även upp din profil hos de företag som har denna tjänst. Då ligger en ”stående” ansökan inför kommande jobb. De företag som har denna profil-funktion har den tillgänglig via hemsidan. Man kan därmed lägga in namn, kontaktuppgifter, CV och personligt brev. När sedan detta assistansbolag får ett jobb tillgängligt som passar profilen kommer de att höra av sig och fråga om du har intresse. Det finns inte något krav på att man måste ta jobbet när det väl erbjuds. Det är istället ett sätt för assistansbolagen att snabbare hitta intresserade personer när det dyker upp vikariat eller anställningar.

Så fungerar jobb inom personlig assistans i praktiken

Om du söker jobb som personlig assistent i Gävle kan du söka upp listor på samtliga assistansbolag som finns i Gästrikland. Dessa är inte svåra att få tag på då det både finns webbsidor som listar dem samt att man vända sig till Gävle kommun och fråga om listor. Kommunen måste alltid ha uppdaterade listor då personer som blivit beviljad assistans lätt ska kunna välja mellan olika alternativ. Även om man helst vill arbeta i exempelvis Gävle kommuns centrala delar så finns det fördelar att kontakta flera assistansbolag som finns i Gästrikland. Särskilt när man vill börja etablera sig på arbetsmarknaden. Det är nämligen inte ovanligt att företagen är verksamma i flera mindre orter inom ett större område även om de har mer centralt belägna kontor.

Även värt att kontakta företagen direkt

I nuläget är det bara ett par assistansbolag i Gästrikland har denna profil-tjänst tillgänglig via hemsidan men de flesta har det ännu inte. I sådana fall får man kontakta företagen direkt och fråga om man får skicka/ lämna CV och personligt brev – förutsatt att de inte har jobb att erbjuda direkt. Eftersom flera assistansbolag har brist på vikarier och assistenter brukar personer som har rätt kompetens relativt snabbt få jobb inom denna bransch. Men att anmäla sig via dessa profilsidor underlättar vägen till det nya jobbet.


Publicerat

i

av

Etiketter: