Tips till dig som ska renovera din lägenhet

Tips till dig som ska renovera din lägenhet

Man brukar säga att goda råd är dyra, och detta är nog aldrig så sant som när du ska renovera en lägenhet. Här ger vi dig därför utan kostnad några tips som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din renovering:

Ha 5-årsregeln i åtanke

Om du har tänkt bo i din lägenhet i mer än 5 år, behöver du inte oroa dig över huruvida din renovering faller potentiella köpare i smaken eller ej. Designa istället för dina egna ögon. Om du har tänkt lämna lägenheten tidigare än så, bör du dock behandla den som en bostad du har tänkt sälja. Att spendera så lite pengar som möjligt för att få bostaden att se bra ut är en bra tumregel när man ska renovera lägenhet.

Börja med billiga åtgärder

Om du har tänkt sälja din lägenhet, är det viktigt att du förbättrar dess utseende. Du bör till exempel tvätta fönster och måla om lägenheten, vilket är åtgärder som är billiga men effektiva. Genom att måla om din bostad kan du förändra dess utseende totalt. Att bara måla om skåpsluckorna i köket kommer göra stor skillnad.

Många väljer att renovera badrummet

Att renovera badrummet är den vanligaste renoveringen i lägenheter, eftersom det är ett av de utrymmen som används flitigast. Det finns därför många delar av badrummet som slits med tiden. Tänk dock på att inte ta i så du spricker när du renoverar din lägenhet – vid dyra renoveringar är det nämligen ovanligt att man får tillbaka mer än 85 procent av kostnaden i samband med försäljningen av bostaden. Det finns därför större vinster att göra vid billigare badrumsrenoveringar.

Köksrenoveringar kan ge stora vinster

Köksrenoveringar är en annan slags renovering av lägenhet som är populär. Likt vid badrumsrenoveringar är det dock mindre projekt som betalar bäst – vid en mindre köksrenovering kan du göra en vinst med 6,5 procent, medan man sällan får tillbaka mer än cirka 74 procent av kostnaden för projektet vid en dyrare köksrenovering.

Som du märker är det viktigt att förstå vad som faktiskt upplevs som värdefullt för köparen när man renoverar en lägenhet, beroende på hur mycket vinst man förväntas göra vid försäljning kan man även ta hjälp vid lägenhetsrenovering om man vill arbetet gjort snabbt.


Publicerat

i

av

Etiketter: