Skötselråd för löshår

Skötselråd för löshår

Löshår som inte tas om hand som det borde kommer se trist och slitet ut fortare än nödvändigt. Tar man däremot hand om sitt långa svall enligt vissa råd så kommer det hålla sig fint betydligt längre. Det finns naturligtvis olika råd för olika typer av löshår men nedan följer sådant som funkar på det mesta, oavsett om det är äkta hår eller syntet.

Bästa skötselråden för löshår

Löshår kan slitas snabbt om man inte är försiktig med det. Några av dom bästa skötselråden är:

  • Använd produkter avsedda för löshår – Olika typer av löshår är olika känsliga men det är alltid bra att använda specialprodukter för att det ska hålla sig så fint som möjligt. Det finns bland annat schampo, balsam och inpackningar som är avsedda att använda i just löshår.
  • Var försiktig med värmeverktyg – Undvik att använda värmeverktyg så som hårfön, plattång och locktång allt för ofta. Det bästa är om håret får självtorka om man behövt blöta det. Givetvis kan man platta eller locka håret då och då men ha i åtanke att det slits fortare då.
  • Sov inte med blött hår – Gå inte och lägg dig med blött hår om du har löshår! Risken att du vaknar upp med tovor som är svåra att reda ut är stor.
  • Undvik feta produkter – Håroljor och feta inpackningar kan vara bra för torrt hår – men inte för löshår. Här finns en risk att håret som inte är ett eget suger åt sig för mycket av produkterna och det kan sluta med att håret lätt klumpar ihop sig.

Tips vid rengöring

Att tvätta sitt hår när man använder sig av löshår är lite mer krångligt än om man inte har det. Det gäller att vara extra noggrann och försiktig för att undvika trassel, så ett bra tips är att borsta igenom håret innan det är dags att stiga in i duschen. Massera sedan in ett lämpligt schampo försiktigt, utan häftiga rörelser. Skölj ur och gör likadant med balsam.

Tänk också på att inte tvätta oftare än nödvändigt, då det sliter mycket. Tillhör du en av dom som gärna tvättar håret varje dag och har eller vill ha löshår bör du definitivt dra ner på det om du vill att det ska vara fint och slätt så länge som möjligt.


Publicerat

i

av

Etiketter: