Finns det aktiviteter i Stockholm som är gratis?

Finns det aktiviteter i Stockholm som är gratis?

Ja, i Stockholm finns det mängder av aktiviteter som är gratis att utföra. Uppskattat av både tonåringar, barnfamiljer och äldre som vill spara på semesterkassan och ändå ha roligt. Ett urval är dessa:

Stadsvandring – med eller utan guide

Det finns ett mycket stort utbud av stadsvandringar i Stockholm – som kostar ett par hundra. Men det finns även gratisalternativ. En del organisationer erbjuder gratis stadsvandringar och det är även möjligt att genomföra egna aktiviteter inom detta område.

Köp in böcker och kartor, låt alla i familjen läsa på om en plats och genomför till sist en gemensam stadsvandring där alla får berätta för resterande familjemedlemmar om de olika platserna.

Museum – Lite lugnare aktiviteter

Flera museer i Stockholm erbjuder både gratis entré och gratis aktiviteter. Detta inte minst under höstlov, påsklov och sportlov. Uppskattade aktiviteter för barnfamiljer som vill hitta på något roligt under lovdagarna.

Djurgårdsfärjan – En kort och mysig båttripp

För de yngre barnen behövs inte fartfyllda och dyra aktiviteter – det kan räcka med att få åka båt för första gången i livet. Djurgårdsfärjan kostar inget för dig som har SL-kort. Att sedan fortsätta dagen på Skansen kan vara ett billigt och trevligt alternativ. Det kostar visserligen i inträde men sedan kan barnen lätt roa sig en heldag utan att ytterligare kostnader uppkommer, utöver glass.

Lekpark, Skatepark, Parkourpark…

Det finns parker för de flesta intressen och åldrar. Medan de äldre kan roa sig med en rofylld promenad på Djursholm kan ungdomarna vara i Parkourparken och barnen i lekparken. Allt utan att någon kostnad uppstår.

Biblioteken

För vissa barn är drömmen att få läsa serietidningar en hel dag. För andra att spela schack eller prova på nya TV-spel. De större biblioteken i Stockholm har nästan alltid ett par aktiviteter i veckan för både barn och vuxna. Allt från miniteater till föreläsningar och debatter. Dessutom finns ju alltid möjligheten att bara sitta ner i lugn och ro och njuta av en bra bok eller ett par tidningar.

Digitala aktiviteter i Stockholm

Allt fler digitala aktiviteter erbjuds över hela Sverige. De flesta är gratis, alternativt att en låg kostnad uppstår för att ladda hem en app.

  • Pokemon

Pokemonpromenad ensam, i grupp eller som ordnad aktivitet.

  • Geocaching

Jaga gömda skatter över hela Stockholm. Finns på de mest kluriga platserna

  • Guidade turer

Gå en promenad med guide – med i digital form.


Publicerat

i

av

Etiketter: