Fördelar med naturmedicin

I århundraden har vi människor utövat naturmedicin. Långt före den moderna teknologins tid tvingades läkare och patienter förlita sig på naturliga metoder och örtmediciner för att behandla sjukdomar och läka skador. Allt från vanlig förkylning till livshotande tillstånd såsom diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdom har behandlats framgångsrikt utan användning av modern medicinsk utrustning.

På grund av den dominans och popularitet som den moderna läkemedelskonsten har i västvärlden, har naturmedicinen tvingats utstå en hel del kritik för att vara bakåtsträvande och inte tillförlitlig. Det är därför inte konstigt att en stor del av dagens medicinare inte vet mer om örtmediciner än lekmän som du och jag.

Därför är naturmedicin bra för dig

På det sätt sjukvården är organiserad anses naturmedicin idag vara mindre bra än moderna läkemedel, eller någonting som vissa använder när de inte har råd med dyr medicin. Det finns dock en hele del data och många rapporter som visar på motsatsen. De flesta människor tror att det är dåligt att simma mot strömmen. Att vägra använda syntetiskt framställda läkemedel är snarare ett hälsosamt val du kan göra.

En ökad kännedom om naturmedicin kan leda till att allt fler människor väljer att använda dessa. Den negativa inställning till naturliga läkemedel som många idag har kan nämligen förändras till det positiva lika lätt som de har fått en negativ stämpel. Långt innan vi gavs receptbelagda läkemedel har vi människor använt örtextrakt från växter för deras läkande egenskaper. Dessa är några av fördelarna med att använda sig av naturmedicin:

  • Naturliga läkemedel ger inga skadliga biverkningar. Farmaceutiska läkemedel ger ofta upphov till diverse reaktioner hos de patienter som tar dessa.
  • Örtmediciner använder sig av den naturliga läkeprocessen i kroppen för att behandla sjukdomar. De ingredienser som ingår i dessa produceras ofta naturligt i kroppen.
  • Naturmedicin är kostnadseffektiv. En av de stora nackdelarna med den moderna medicinen är att den är dyr. Det är inte ovanligt att till och med generiska läkemedel kostar tusentals kronor. Därför kan till och med en huvudvärk vara dyr att behandla.
  • Naturmedicin ökar kroppens förmåga att stå emot sjukdomar. Ett ökat immunförsvar och en bättre hälsa överlag kan uppnås genom kontinuerlig behandling med naturliga läkemedel.

Ibland kan man få uppfattningen om att naturmedicin är dyrt och även om det kan ses som aningen dyrt räcker det oftast längre och man kan oftast handla till riktigt bra paketpriser vilket gör att man kan även beställa fler ihop.


Publicerat

i

av

Etiketter: