Fler borde gå HLR-utbildning i Stockholm

Fler borde gå HLR-utbildning i Stockholm

Ända sedan 1700-talet har vi människor använt hjärt-lungräddning som en metod för att rädda liv. Trots detta vet många svenskar fortfarande inte hur man utför HLR på ett korrekt sätt. Att ge hjärt-lungräddning på rätt sätt, och omedelbart, kan rädda livet på personer som drabbas av hjärtstopp. Årligen lär sig tiotals miljoner människor världen över denna viktiga kunskap, och det finns hundratusentals instruktörer som gärna lär sina medmänniskor HLR. Du behöver dock inte ge dig ut i världen för att lära dig hjärt-lungräddning, utan kan med fördel gå en HLR-utbildning i Stockholm.

Alla kan lära sig HLR, och alla bör göra detta! Tyvärr känner en stor del av alla svenskar sig hjälplösa och vågar inte agera i en nödsituation, eftersom de inte känner till hur man utför hjärt-lungräddning eller på grund av att det var länge sedan de gick en HLR-utbildning i Stockholm (eller på annan ort i landet). Detta är förstås illavarslande eftersom det är i hemmet cirka 8 av 10 fall av hjärtstopp inträffar – inte på sjukhus. För att tydliggöra det hela kan du med hjälp av hjärt-lungräddning rädda livet på en person som du älskar.

Anledningar att gå en HLR-utbildning i Stockholm

När du väl har lärt dig att utföra hjärt-lungräddning, förslagsvis genom en HLR-utbildning i Stockholm, kan du gärna dela med dig av dina kunskaper till 5 personer du bryr dig om. På så sätt kan du sprida denna kompetens till andra personer och ge dina nära och kära de verktyg de behöver för att snabbt kunna agera i en nödsituation.

Anledningarna till att lära sig HLR är många, bland annat följande:

  • Varje år inträffar många hjärtstopp utanför sjukhusmiljö, cirka 8 av 10 fall inträffar i hemmet.
  • Många personer som drabbas av hjärtstopp förefaller vara friska innan de drabbas, utan befintliga hjärt-kärlsjukdomar eller andra riskfaktorer.

Plötsligt hjärtstopp är inte samma sak som en hjärtattack, vilket är viktigt att känna till. Plötsligt hjärtstopp inträffar när de elektriska impulserna i hjärtat blir för snabba eller oregelbundna, vilket får hjärtat att plötsligt sluta slå. En hjärtattack innebär istället att blodtillförseln till en del av hjärtmuskeln blockeras. En hjärtattack kan föranleda ett hjärtstopp.

Du hittar mer information om utbildningar på hlrutbildningstockholm.se


Publicerat

i

av

Etiketter: