Laga iPhone – vanliga frågor och svar

Laga iPhone – vanliga frågor och svar

En telefon som brukas flitigt får ofta defekter med tiden. Det mesta går dock att laga, så även när det gäller iPhone. Nedan följer några vanliga frågor med tillhörande svar under just kategorin laga iPhone.

Kan man laga en iPhone själv?

Visst kan man laga sin iPhone själv, förutsatt att man vet vad felet är. Många väljer till exempel att byta skäm själv men bra att veta innan man ger sig på det är att det är ett väldigt pillrigt arbete. I vissa fall kan man göra mer skada än nytta när man försöker laga elektronik så som telefoner på egen hand, så ställ dig följande frågor innan du försöker laga din iPhone själv:

  • Vet jag vad felet är?
  • Har jag rätt kunskaper för att åtgärda det?
  • Har jag dom verktyg som behövs?

Hur mycket kostar det att laga en iPhone?

Det finns flera saker som avgör priset när en iPhone behöver lagas. Dels beror det såklart på vilken typ av skada det gäller och vilka reservdelar som behövs. Dels beror det på om man planerar att laga den själv eller lämna in den.

Väljer man det sistnämnda kan priserna skilja sig bland olika aktörer. Enklast är att kontakta ett företag som erbjuder lagning av iPhone för att ta reda på hur mycket det kommer att kosta för det aktuella felet. Tänk också på att utnyttja din försäkring om du har en sådan, då är chansen stor att du endast behöver betala självrisken och på så vis blir det lite billigare.

Hur lång tid tar en lagning?

Även här kan svaret skilja sig beroende på vilken typ av skada det gäller. Är det till exempel skärmen som spruckit och behöver bytas tar det normalt sätt inte längre än en timme – ibland snabbare. Det kan också ta ett par timmar, eller till och med ett par dagar om man behöver skicka iväg sin iPhone på lagning.

Ska man tänka på något speciellt innan en lagning?

Oavsett om man ska laga sin iPhone själv eller lämna in den på en verkstad så kan det vara klokt att säkerhetskopiera den innan. Det är en enkel åtgärd som ger stor säkerhet – ifall något skulle raderas vid lagningen.


Publicerat

i

av

Etiketter: