Skydd till iPad Air

Skydd till iPad Air

Det finns många goda anledningar att införskaffa ett skydd till iPad Air när man har skaffat sig en “padda”. Om du ser till att hålla det rent så att inte smuts och skräp letar sig in mellan fodralet och paddan, kan ett sådant skydd göra ett ganska bra jobb med att skydda din surfplatta från repor. Ett fodral till din surfplatta kan även ge ett visst (om än begränsat) skydd om du skulle råka tappa surfplattan, och det kommer du sannolikt att göra för eller senare. Du bör därför inte använda ditt skydd som ursäkt för att kasta surfplattan i golvet.

Även om ett skydd till iPad Air kanske inte får din padda att se särskilt mycket snyggare ut, kan den åtminstone bidra till att surfplattans alla ömtåliga komponenter fortsätter att fungera. När du tappar din surfplatta är det inte säkert att du ser särskilt mycket skada med blotta ögat, men om du inte använder ett skydd är det lätt hänt att till exempel paddans kameralins går sönder. En iPad Air har dessutom en stilig men hal finish, vilket gör att ett mer greppvänligt skydd kan vara det som krävs för att förhindra dig från att tappa paddan överhuvudtaget.

Vanliga och vattentäta skydd till iPad Air

Numera finns det även ett antal vattentäta skydd du kan köpa, men även det mest grundläggande skyddet kommer ge dig några sekunder extra att rädda din iPad från en vattenpöl eller en spilld öl. Så kan skydden verkligen förhindra att skada uppstår på din älskade surfplatta? Ja, till en viss del kan de faktiskt det, men det förändrar inte det faktum att du fortfarande behöver tänka på hur du hanterar din padda. En rekommendation är till exempel att inte använda den i närheten av toaletten, då ungefär en femtedel av de fall där en smartphone eller surfplatta har skadats involverar toalettvatten.

En nackdel med denna typ av skydd är att de ibland kan skymma surfplattans uttag, till exempel hörlursjacket eller USB-porten. Detta är dock inget problem du behöver oroa dig för när du köper ett skydd till din surfplatta av hög kvalitet från en känd tillverkare.

 


Publicerat

i

av

Etiketter: