Köpa flyttstädning – Så skiljer sig företagen i Täby

Köpa flyttstädning – Så skiljer sig företagen i Täby

Bor du i Täby och vill få det städat efter att flyttlasset har gått? I så fall har du flera företag att välja mellan. Till stor sannolikhet anser du att det är viktigast att du få ett så bra pris som möjligt. Men det finns även andra saker att förhålla sig till. En jämförelse av flyttstädningsföretag i Täby visar nämligen detta.

Har de städgaranti? Hur lång?

Flera av de undersökta städföretagen i Täby har så kallad ”Städgaranti”. Om du som kund klagar på städningen inom en viss period kommer företaget ut och åtgärdar problemet utan att det kostar något extra. Det första som skiljer städföretagen åt är om garantin ingår eller inte. Det andra hur lång den är. En del har enbart 24 timmar medan andra har städgaranti på 3-5 dagar.

Städning till fast pris eller rörligt?

I likhet med hela landet har de flesta städföretag i Täby valt att erbjuda flyttstädning med fast pris. Efter att kunden svarat på några frågor kring städobjektet ges ett pris som gäller för städningen. Som kund är det en trygghet att veta exakt vad det kommer att kosta vilket även gjort att de flesta eftersträvar denna prismodell.

Det finns däremot undantag. Det är städföretag som enbart erbjuder flyttstädning med rörlig kostnad. I detta fall vet du inte hur mycket det kommer att kosta förrän städningen är klar.

Ingår fönsterputsning? Vad kostar detta tillägg?

I vissa fall var prisskillnaden mycket stor mellan det städföretag som gav lägst pris och det som gav högst pris. Orsaken var att servicen innehöll lite olika tjänster. Många exkluderar fönsterputsning från priset eftersom det kan variera så kraftigt gällande hur många och stora fönster som finns i en bostad. Detta medan andra angav att detta ingick i priset.

Att säga att ett städföretag har lägst pris på flyttstädning i Täby kan alltså bli något missvisande då innehållet i de olika tjänsterna inte alltid är på exakt samma nivå.

Vad sker vid uppsägning av bokad tid?

Ytterligare en sak som skiljde sig åt mellan företagen var uppsägningstiden. Med andra ord vad som händer om man måste boka av städningen nära inpå inbokad tid. En del tog ingen avgift alls, andra tog ut en viss procent av städkostnaden medan vissa tog fullt betalt om inte avbokning genomförts minst 24 timmar i förväg.


Publicerat

i

av

Etiketter: