Ursprunget till bingo på nätet

Bingo brukade vara en ganska ordinär historia. Du gick till den lokala bingolokalen köpte en bricka – eller flera – och sen slog du dig ner vid något av borden. Birger var där som vanligt (det fanns alltid någon där som hette Birger, oavsett vilken lokal du gick till) – det närmaste en nemesis du kommit. Längst fram satt en bingovärd och drog nummer. Tja, det var på det hela taget en sömnig historia, trots att Birger hånlog åt dig varje gång han kammade hem storvinsten – och trots att man fick röka därinne. Allt kaffe i världen kunde inte rädda dig från den stora sömnen, som när som helst hotade dra in och sänka hela lokalen i mörker.

Sen hände något

Internet gjorde sitt intåg. Datorer blev var mans egendom. Plötsligt kunde man gå förbi ett fönster och det lyste blått därinne och man visste att snubben (Birger) som bodde där inne inte hade någon teve. Vad var det då? Det var PC:ns intåg. Det var en tid för information och för kommunikation. En tid för bekvämlighet och nya vanor. Det var en tid för ögonblickets ingivelse. Det var de enkla klickens tid. Framförallt var det tiden då du kunde gå till en bingolokal i den virtuella världen – utan dyra hyror och oengagerade bingovärdar.

Online bingo

Bingo på nätet gör sitt intåg

Nästa steg i den naturliga utvecklingen var förstås när de där inrökta lokalerna och den trötta bingovärden tog klivet ut i cyberspace för att bli en del av Bill Gates och Steve Jobs vision. Nu behöver du inte ens lämna hemmet för att vinna. Och, handen på hjärtat, det är väl vad du alltid önskat dig? Att häcka där i din nersuttna fåtölj och håva in kosing? Gudarna ska veta att det var det som alltid var tanken med nätet. Att ha det bekvämt och bekant, långt från Birger. Du kan registrera ett konto på ett internetcasino med bingo på nätet direkt om du vill. Du kan göra det du. Du behöver som sagt inte ens lämna fåtöljen. Allt du kan önska i bingoväg är bara några enkla klick bort.